Tussen de Torens 2

Chaos in de wervelwind!

Verslag Tornado 1 -SSVN Tussen de Torens 2:

Op zaterdag 16 december speelde ook SSVN Tussen de Torens 2 haar laatste wedstrijd van het jaar in de externe competitie. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Mario (TdT) 0-1 Rijk-Pieter (Tornado), 

Op mijn bord speelde ik een scherpe lijn in de Sicilian Alapin. Ik was wellicht een beetje beter, als het niet was voor een lange lijn die mijn tegenstander goed had gecalculeerd. Hierdoor kon ik helaas niet een eerste punt binnenhalen voor het team.

Totaalscore: Tornado 1-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 2: Thijmen (Tornado) 1-0 Björn (TdT)

Het leek er lang op dat ik goede kansen had om in ieder geval een gelijkspel te forceren. Aan het einde kon mijn tegenstander toch doorbreken en verloor ik snel de partij.

Totaalscore: Tornado 2-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 3: Sjeng (TdT) 0-1 Pieter (Tornado), 

Na te openen met een aanvallende itallian kreeg ik al snel veel druk op de koning van mijn tegenstander. Mijn tegenstander verdedigde zeer sterk waardoor ik geen fatale slag uit kon delen. Na lang nagedacht te hebben om in een aanvallen stukken te offeren durfde ik het niet aan om het te spelen. Achteraf de verkeerde keuze want het had gekund. Na een niet voordelige koninginnenruil kon mijn tegenstander infiltreren met zijn toren waarna ik een paar kleine foutjes maakte waarna mijn tegenstander de partij naar zijn hand om kon zetten. Waarna ik uiteindelijk de partij op heb moeten geven.

Totaalscore: Tornado 3-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 4: Stan (Tornado) 0,5-0,5 Ruben (TdT)

Op bord 4 speelde ik een partij tegen een tegenstander die op papier wel echt een maatje te groot is. Echter spelen we gelukkig op houten borden, en kon ik er een fijn halfje uit slepen. Een goed begin van onze punten zoektocht deze ronde.

Totaalscore: Tornado 3,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 5: Olaf (TdT) 1-0 Ron (Tornado), 

De opening ging gelijk op en het was meteen duidelijk dat het een lange, gebalanceerde partij zou worden. We stonden allebei sterk in het centrum en het werd een spannend gevecht om het midden en de koningszijde van het bord. Ik wist op een gegeven moment een centrumpion te winnen, dus ik wist dat ik voor stond. Toch was het lastig om dat voordeel vast te houden, want mijn tegenstander had zeker kansen. Die benutte hij echter niet en een aantal zetten later won ik nog een pion, door te dreigen met mijn paard en toren op de achtste rij, maar verder verdedigde hij goed. Op een gegeven moment hadden we allebei alleen nog een paard en een paar pionnen over. Zijn paard was echter ontzettend irritant en ik was bang dat hij mijn pionnen zou opsnoepen en een van zijn pionnen zou promoveren. Maar… aanval is de beste verdediging. Ik begon met mijn koning, paard en pion naar voren te lopen en dwong mijn tegenstander daarmee in de verdediging. Dat werd echter onhoudbaar en hij gaf op.

Totaalscore: Tornado 3,5-1,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 6: Freek (Tornado) 1-0 Joshua (TdT)

Helaas kon ik op bord 6 niet voorkomen dat Tornado de wedstrijd al won met nog twee borden te gaan.

Totaalscore: Tornado 4,5-1,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 7: Tijmen (TdT) 1-0 Marinus (Tornado), 

Ik zal mijn samenvatting kort houden (net zoals mijn wedstrijd). Mijn tegenstander gebruikte zijn tijd niets, dus het was een blitz potje. Na 10 zetten maakte hij een blunder waardoor ik een stuk voorstond in een compleet winnende positie. Daarna was het alleen nog een kwestie van geen fouten maken. Aan het einde van de wedstrijd hadden mijn tegenstander en ik meer tijd op de klok dan we begonnen, maar de winst was voor mij.

Totaalscore: Tornado 4,5-2,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 8: Stijn (Tornado) 1-0 Luuk (TdT)

In mijn tweede partij van dit seizoen begon ik weer met de zwarte stukken. Mijn tegenstander begon met een verrassende opening. Namelijk 1b4. Gelukkig voor mij is dit een opening die ik vaak ook zelf uitprobeer. Al heel snel in het begin kreeg ik de mogelijkheid om een pion te winnen en de koning vast te zetten in het midden. Ik kreeg hierbij een heel veelbelovende positie. Door stukken af te ruilen en mijn torens gericht op de koning te houden zet ik het spel langzaam naar mijn hand toe. Uiteindelijk maakte mijn tegenstander een fatale blunder waarmee ik zijn toren kon winnen. Hierna was de pot best snel tot zijn conclusie gekomen.

Totaalscore: Tornado 4,5-3,5 SSVN Tussen de Torens

Helaas is de laatste wedstrijd van ons team verloren gegaan. Toch zien we ook veel lichtpuntjes: zo sluit Olaf het jaar ongeslagen en hebben we nog 2 ronden te gaan om te laten zien wat we kunnen! Op 2 februari tegen OSV 3 beginnen we aan onze revanche! 

Tot slot wensen wij iedereen een ontzettend fijne kerst en een gelukkige jaarwisseling! Tot een geweldig 2024!

Thuis getest

Verslag SSVN Tussen de Torens 2 -SMB 3

Op zaterdag 25 november speelde SSVN Tussen de Torens 2 de tweede thuiswedstrijd van het jaar tegen SMB 3. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Gijs (SMB) 1-0 Mulan (TdT), 

Ik speelde met zwart het Konings-Indisch tegen 1.d4, 2. c4 en e4. Ik had de dag ervoor een partij van Fischer tegen Martner bestudeerd, waar Fischer een uiteindelijke e5 van wit toelaat, om met het paard op f6 terug te gaan naar e8, en dan heb je veel activiteit in het centrum, als je het goed speelt. Uiteindelijk toen we een stelling bereikten waar ik mijn paard mooi op c5 had staan, dacht ik dat de stelling misschien wel prima was. Mijn tegenstander was erg jong en wist uiteraard waarschijnlijk veel beter dan ik wat hij aan het doen was, en had erg goed tactisch inzicht en kon zo door mijn zwakheden breken, door ook letterlijk door het centrum te breken en daardoor mijn beste paard te winnen. Ik had er twee pionnen voor teruggekregen, waardoor ik dacht dat ik op de koninginnezijde druk kon gaan zetten en mijn vrije pion kon gebruiken als enige kans, maar ik miste vanalles waardoor hij die twee pionnen weer terug won. Hij hoefde het daarna alleen nog maar uit te spelen totdat mijn koning mat stond.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0-1 SMB

Bord 2: Wisse (TDT) 0,5-0,5 Jesper (SMB)

Ik heb gelijkgespeeld.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-1,5 SMB

Bord 3: Matthias (SMB) 0,5-0,5 Jannick (TdT), 

Ik heb helaas verloren.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-2,5 SMB

Bord 4: Joshua (TDT) 0-1 Lukas (SMB)

Ook ik heb helaas verloren.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-3,5 SMB

Bord 5: Charles (SMB) 1-0 Eva (TdT)

De tegenstander speelde c4 en ik d6. Het ging allemaal wel weer leuk en prima, todat ik een fout maakte. Het ging er steeds minder uit zien. Ik dacht dat ik binnenkort mat zou gaan, maar ik redde mezelf eruit. Ik dacht weer dat ik snel mat zou gaan, maar schijnbaar niet. Uiteindelijk werd het een eindspel met alleen pionnen, maar de tegenstander had er eentje meer.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-4,5 SMB

Bord 6: Olaf (TDT) 1-0 Rogier (SMB)

Ik had me totaal niet voorbereid voor deze wedstrijd (ik had het erg druk), dus ik opende zoals altijd met e4. M’n tegenstander antwoordde met c6, de Caro-Kahn. Die kende ik nog van de vorige keer, maar m’n tegenstander speelde bij de derde zet f5. Toen kende ik de theorie niet meer, dus ik ging gewoon verder met ontwikkelen terwijl hij zijn pionnen bleef pushen en op die manier klem kwam te zitten. Dat was zijn eerste fout. Ik viel een zwakke pion aan die hij verdedigde met zijn koning in plaats van de koningin. Zijn tweede fout. Ik zag een kans om de koningszijde aan te vallen met een agressieve damezet. Die verdedigde hij niet goed: zijn derde fout. Bij zet 16 dreigde ik mat, die hij maar op 1 goede manier kon tegenhouden. Die zet vond hij niet, zijn vierde fout en dus was zet 17 schaakmat. Zo snel heb ik nog nooit een klassieke partij beëindigd.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1,5-4,5 SMB

Bord 7: Teun (SMB) 1-0 Ruben (TdT)

Een spannende en gelijkopgaande partij werd beslist door een verdedigende blunder. Ik had totaal niet in de gaten dat de koningin naar de back rank kon gaan, wat me vrij snel fataal werd.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1,5-5,5 SMB

Bord 8: Baraa (TDT) 1-0 Max (SMB)

Ik won vrij eenvoudig.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 2,5-5,5 SMB

Al met al een nederlaag na een sterke start met twee overwinningen voor Olaf en Baraa. Daaraan zie je maar weer; schaken is toch echt een teamsport. Wel een mogelijkheid voor de teamleider om eens te kijken naar verschuiven om de heren in vorm wat hogerop te schuiven. Op naar de volgende!

Vallen van het Kasteel

VERSLAG HET KASTEEL WIJCHEN 2 – SSVN TUSSEN DE TORENS 2 OP 4 NOVEMBER 2023

Op zaterdag 4 november speelde SSVN Tussen de Torens 2 de tweede wedstrijd in de externe competitie. Ditmaal uit in Wijchen. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Tijmen (TdT) 0,5-0,5 Joey (KW)

Ik stond deze ochtend niet helemaal op scherp, dus ik had thee besteld om mij wat wakkerder te maken. Maar voordat het in-kickte had ik al een blunder gemaakt en stond ik een heel stuk achter. Het werd dus een dag van schade limitatie en proberen om er op een of andere manier toch nog gelijkspel uit te halen. Gelukkig had ik wel een hele actieve positie, en stond zijn koning vast in het centrum. Door al mijn dreigingen werd het lastig voor mijn tegenstander om te zetten, en uiteindelijk kon ik zijn koning oneindig lang schaak geven waardoor ik er toch nog een half puntje heb kunnen uithalen!

Totaalscore: Kasteel Wijchen 0,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 2: Siebe(KW) 1-0 Mario(TdT)

Ik speelde op een bord tegen een tegenstander die in ieder geval op papier een stuk sterker was dan ik. Helaas gold dit ook voor het resultaat op het bord, en kon ik mijn tegenstander er niet van weerhouden om er met het volle punt vandoor te gaan.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 1,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 3: Eva (TdT) 0-1 Simon(KW)

Mijn schaakpartij duurde deze keer meer dan 3 uur. Na een uur spelen was er van ons allebei slechts 1 pion van het bord. Hierdoor kreeg ik te maken met drukke stellingen om te analyseren. De tegenstander voerde veel druk op de linkerkant van het bord. Ik probeerde dit te verdedigen en een aanval te creëren aan de rechterkant. Tijdens de partij besloot onze klok om er mee op te houden. Door de technische problemen kon ik nadenken zonder dat het me tijd kostte. Uiteindelijk is de partij verder gegaan. Ik gaf een pion weg. Daarna ging het verder mis. Ik had nog een winkans, maar de tegenstander had me door. Uiteindelijk heb ik opgegeven.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 2,5-0,5- SSVN Tussen de Torens

Bord 4: Kosse (KW) 1-0 Ruben (TdT)

De spanning lag er op tijdens mijn eerste schaakpartij dit seizoen. De partij ging lange tijd gelijk op, maar na een uur of 2 merkte ik m’n aandacht wat verslappen en speelde Kosse vooral erg sterk. Ik had het liever een winst genoemd dan een “leerzame ervaring”, maar het was een leuk potje en Kosse heeft uiteindelijk terecht de winst gepakt.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 3,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 5: Baraa (TdT) 0-1 Henk (KW)

Ik speelde een jobava London system voor mijn eerste wedstrijd van het jaar. Ik wilde een leuke pot spelen, dus rokeerde ik snel lang en startte een aanval aan de andere kant. Een klein foutje zorgde ervoor dat ik een dameruil niet kon voorkomen. Ik had nog altijd een betere positie met de open g-file en de torens. Ik dacht dat ik meermaals compleet winnend was, maar mijn tegenstander stond als een huis. Of moet ik zeggen, kasteel? Uiteindelijk ging ik voor een paard-offer- dat volgens de engine niet werkte- dat mijn tegenstander te machtig werd.

Onfortuinlijke notitie van de editor: omdat Baraa niet op tijd was ingeschreven, werd zijn gewonnen wedstrijd alsnog verloren verklaard. Maar, in onze harten heeft hij altijd gewonnen!

Totaalscore: Kasteel Wijchen 4,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 6: Leo (KW) 0,5-0,5 Martijn (TdT)

Voor mij was dit mijn allereerste klassieke partij ooit. Vol spanning begon ik dus ook aan de partij en speelde in de opening niet super goed. Daardoor kreeg mijn tegenstander een betere positie met meer ruimte en veel controle in het midden van het bord. Mijn plan in het middenspel was dan ook vrij duidelijk; het midden openbreken. Hierdoor zou mijn tegenstander een slechtere pionstructuur krijgen, en kreeg ik een goede loper. Al snel was de positie voor mijn gevoel weer gelijk. Na het ruilen van een heel aantal stukken hadden we een eindspel met een witte tegen een zwarte loper. Mijn tegenstander bood een gelijkspel aan, maar die wees ik af omdat mijn koning een stuk actiever was en ik misschien nog een kans had om te winnen. Maar na nog een aantal zetten was het wel duidelijk dat er niks te halen viel en eindigde de partij in een remise.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 5,0-1,0- SSVN Tussen de Torens

Bord 7: Jannick (TdT) 1-0 Toine(KW)

Met de witte stukken speelde ik tegen Toine van Bergen, de voorzitter van Het Kasteel Wijchen. We zijn begonnen met een Queen’s Indian Defense. Zwart fianchetto zijn wit geruite loper, maar geeft het te gemakkelijk op in de opening, waarna hij naar mijn mening zijn meest actieve stuk ruilt en wit beter zou moeten zijn. Ik kan voorkomen dat de zwarte koning rokeert na 16. Pxf6, waardoor de zwarte koning kwetsbaar wordt voor aanvallen. Na 20. Tc6?? Wit heeft een winnende zet die ik kan vinden (zie stelling beneden). Over het algemeen speelde ik een comfortabele wedstrijd en had ik nooit het gevoel dat ik aan het verliezen was.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 5,0-2,0 SSVN Tussen de Torens

Bord 8: Marnix (KW) 1-0 Luuk (TdT)

In mijn eerste partij van dit seizoen speelde ik met zwarte stukken. De opening was zeer interessant. Ik koos voor de gesloten Siciliaanse verdediging, waarna mijn tegenstander een variatie inging met een fianchetto. Er stonden lange tijd veel stukken op het bord en de positie was heel gespannen. In het middenspel had ik uiteindelijk een mooie uitgangspositie verworven. Helaas slaagde ik er niet in hiervan te profiteren en verloor beetje bij beetje het positionele gevecht. Uiteindelijk overzag ik een tactiek en kreeg mijn tegenstander de mogelijkheid om mij schaakmat te zetten.

Totaalscore: Kasteel Wijchen 6,0-2,0 SSVN Tussen de Torens

Al met al een zware wedstrijd, al is dat ook toegestaan als je speelt tegen een team met een ratingverschil van 250ELO. Veel om te leren voor de volgende partijen! Dan staat Tornado 1 op ons te wachten!

De eerste stap is gezet!

VERSLAG SSVN TUSSEN DE TORENS 2 -VEENENDAAL 3 OP 7 OKTOBER 2023

Op zaterdag 7 oktober speelde SSVN Tussen de Torens haar eerste wedstrijd in de KNSB competitie. In multizaal 5 van het RSC ontvingen ze Veenendaal 3. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Johan (V) 1-0 Tijmen (TdT)

Bij mijn voorbereiding kwam ik erachter dat mijn tegenstander vaak hetzelfde speelde, dus ik kon al vrij diep in de analyse gaan voor de partij begon. Gelukkig voor mij speelde mijn tegenstander ook precies wat ik had voorbereid waardoor ik met een gunstige positie uit de opening kwam. Hierna kon ik in het middenspel veel druk op hem uitoefenen. Echter, mijn tegenstander speelde heel snel, waardoor ik flink achter kwam te lopen op tijd. De positie was nog steeds erg lastig en elke zet kwam er meer druk op mij om snel een goede zet te vinden om zet 40 te halen. Helaas voor mij vond mijn tegenstander uiteindelijk een mooie tactic, waarbij hij zijn toren opgaf in een Exchange sacrifice, en hiermee een dodelijke pin maakte op al mijn stukken. Niet het resultaat wat ik wilde, maar ik ben blij met het niveau wat ik gespeeld heb, en ben klaar voor het volgende!

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0-1 Veenendaal

Bord 2: Nyasha (TdT) 1-0 Janco (V)

Voor mijn partij had ik me voorbereid voor een Italiaans, maar nadat ik 1.e4 had gespeeld speelde mijn tegenstander de alekhine defensie. Ik wist gelukkig de eerste 10 moves te blitzen door de theorie die ik de dag van tevoren had bekeken, maar de eerste move daarna blunderde ik een pion. Om een pion terug te winnen nam ik een drastische beslissing om al heel erg vroeg mijn koning veiligheid te riskeren met g4. Hierdoor kon ik een centrale pion terugslaan, die door een latere torenzet kon worden verdedigd. Mede door het afruilen van de juiste stukken en mijn grote dominante centrum kon ik tegen het einde van het middenspel veel gevaar creëren tegen de koning van mijn tegenstander, en met een mooie zet op move 32 (kan jij hem vinden in de onderstaande puzzel?) wist ik mijn pionnen gevaar om te zetten in een kwalitatief voordeel. In het eindspel was het belangrijk om een aantal pionnen op het bord te houden, maar nadat ik met een tactiek ook het laatste stuk van mijn tegenstander kon slaan stond ik 2 lopers voor en gaf mijn tegenstanders op.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1-1 Veenendaal

Bord 3: Rens (V) 1-0 Mulan (TdT)

De partij begon met de Engelse opening, 1.c4. Ik dacht, ik speel dit zelf ook altijd, dus ik zal wel een goede manier vinden om hier tegen te spelen. Met de gedachte om een uiteindelijke f4 vanuit wit te saboteren, speelde ik al vrij snel f5, waarna ik ook nog f4 kon spelen. Nadat hij die pion sloeg met zijn g3-pion, dacht ik dat ik een goede kans had om zijn open en blote koning aan te vallen, maar helaas zette mijn tegenstander heel goed druk op het centrum, waardoor ik de rest van de partij er niet meer doorheen kwam. Nadat zijn paard een mooie permanente outpost had op d6 was het nagenoeg voorbij. Uiteindelijk wist mijn tegenstander mij te verslaan.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1-2 Veenendaal

Bord 4: Björn (TdT) 1-0 Marc (V)

Mijn partij was snel afgelopen. Ik deed een paar slechte zetten in de opening, waardoor mijn tegenstander een duidelijk betere positie kreeg. Toen blunderde hij echter zijn dame, en daarna duurde het niet lang voordat ik hem schaakmat zette.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 2-2 Veenendaal

Bord 5: Jan (V) 0-1 Eva (TdT)

Ik had in mijn partij schijt aan wat basisprincipes, dus mijn dame mocht vroeg in actie komen. Bij nader inzien heb ik die toch maar teruggetrokken. Verder weigerde ik om te rokeren. Hiermee heb ik het mezelf moeilijker gemaakt dan nodig. De gehele partij was mijn positie als zwart zijnde slechter dan die van de tegenstander. Ik heb echter nooit achter gestaan in stukken. Maar dan is het zover: mijn tegenstander zet vrij snel zijn toren op c6. Dit deed hij vrij hard, dus ik schrok ervan en dacht dat ik de klos was. Niets bleek minder waar. Mijn F-pion had een droom, een droom om de overkant te halen. Dit werd mijn tegenstander te veel.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 3-2 Veenendaal

Bord 6: Olaf (TdT) 1-0 Liam

Ik had me voorbereid op de Scotch, maar nadat ik e4 had gespeeld, speelde mijn tegenstander c6: de Caro-Kann. Daar ging mijn prep. De opening en het middenspel waren erg gebalanceerd. Er waren wat missers en geen grote blunders, maar ik verloor wel ergens een pion. Ik had wel een betere stelling en een loperpaar tegenover 2 paarden. Ik probeerde door de verdediging heen te komen en uiteindelijk lukte dat bij zet 34 met m’n toren. Ik kon m’n tegenstander vastzetten en met m’n pion doorlopen. M’n tegenstander verdedigde nog goed, maar uiteindelijk was het onhoudbaar en gaf hij op.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 4-2 Veenendaal

Bord 7: Joas (V) 0-1 Joshua (TdT)

Voor de opening hoopte ik op een koningspoin opening omdat ik daar veel ervaring mee heb. Helaas speelde de tegenstander met wit en opende hij met het damegambiet. Vlak na de opening werd de d-lijn geopend en gingen de dames van het bord. In het middenspel ging het gelijk op totdat ik mijn loper blunderde doordat ik een schaak over het hoofd had gezien. Na deze blunder werd er gewisseld en kwam ik in een snel eindspel met 2 torens tegen 2 torens en een loper. Hierbij probeerde ik zijn toren vast te houden in de hoek van het bord maar dit lukte uiteindelijk niet. Er werd daarna gestreden om de linkerkant van het bord waar hij mijn poin over het hoofd zag en ook zijn loper blunderde. Als gevolg van deze blunder kwam ook de laatste toren van het bord en vond ik mezelf in een winnend eindspel.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 5-2 Veenendaal

Bord 8: Jannick (TdT) 0,5-0,5 Jona

In deze wedstrijd speelde ik de witte stukken tegen Jona, die vorig jaar jeugdkampioen werd van Veenendaal 3. Ik heb de Blackmar Diemer-gambiet voorbereid, een riskante maar leuke openings keuze voor wit. Mijn tegenstander kende deze opening voor wit niet en speelde een wachtzet, waardoor ik de kans kreeg een mooie tactiek op te zetten. Zwart wil niet terugslaan met 9. xf5 omdat hij bang is voor de slag op f7. Wit brengt de toren terug om c2 te verdedigen, maar komt een toekomstige pin tegen met de koning. Ik heb lang nagedacht tussen deze zet en Le3, die veel beter was, maar ik had het voordeel dat dit zou opleveren verkeerd ingeschat en gooide daardoor de grote voorsprong voor wit weg. Zwart verraste mij door alle juiste zetten te vinden om een goede partij te spelen. Uiteindelijk speelde ik liever voor gelijkspel en dan dat ik ging voor een eindspel met een ongelijkheid waar ik me niet zo op mijn gemak bij voelde.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 5,5-2,5 Veenendaal

Al met al een spannende eerste wedstrijd die we tot een goed eind wisten te brengen. Op 4 november mogen we weer. Dan staat Het Kasteel Wijchen te wachten! We hebben er zin in!