Thuis getest

Verslag Tussen de Torens 2 – SMB 3

Op zaterdag 25 november speelde SSVN Tussen de Torens 2 de tweede thuiswedstrijd van het jaar tegen SMB 3. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Gijs (SMB) 1-0 Mulan (TdT), 

Ik speelde met zwart het Konings-Indisch tegen 1.d4, 2. c4 en e4. Ik had de dag ervoor een partij van Fischer tegen Martner bestudeerd, waar Fischer een uiteindelijke e5 van wit toelaat, om met het paard op f6 terug te gaan naar e8, en dan heb je veel activiteit in het centrum, als je het goed speelt. Uiteindelijk toen we een stelling bereikten waar ik mijn paard mooi op c5 had staan, dacht ik dat de stelling misschien wel prima was. Mijn tegenstander was erg jong en wist uiteraard waarschijnlijk veel beter dan ik wat hij aan het doen was, en had erg goed tactisch inzicht en kon zo door mijn zwakheden breken, door ook letterlijk door het centrum te breken en daardoor mijn beste paard te winnen. Ik had er twee pionnen voor teruggekregen, waardoor ik dacht dat ik op de koninginnezijde druk kon gaan zetten en mijn vrije pion kon gebruiken als enige kans, maar ik miste vanalles waardoor hij die twee pionnen weer terug won. Hij hoefde het daarna alleen nog maar uit te spelen totdat mijn koning mat stond.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0-1 SMB

Bord 2: Wisse (TDT) 0,5-0,5 Jesper (SMB)

Ik heb gelijkgespeeld.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-1,5 SMB

Bord 3: Matthias (SMB) 0,5-0,5 Jannick (TdT), 

Ik heb helaas verloren.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-2,5 SMB

Bord 4: Joshua (TDT) 0-1 Lukas (SMB)

Ook ik heb helaas verloren.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-3,5 SMB

Bord 5: Charles (SMB) 1-0 Eva (TdT)

De tegenstander speelde c4 en ik d6. Het ging allemaal wel weer leuk en prima, todat ik een fout maakte. Het ging er steeds minder uit zien. Ik dacht dat ik binnenkort mat zou gaan, maar ik redde mezelf eruit. Ik dacht weer dat ik snel mat zou gaan, maar schijnbaar niet. Uiteindelijk werd het een eindspel met alleen pionnen, maar de tegenstander had er eentje meer.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 0,5-4,5 SMB

Bord 6: Olaf (TDT) 1-0 Rogier (SMB)

Ik had me totaal niet voorbereid voor deze wedstrijd (ik had het erg druk), dus ik opende zoals altijd met e4. M’n tegenstander antwoordde met c6, de Caro-Kahn. Die kende ik nog van de vorige keer, maar m’n tegenstander speelde bij de derde zet f5. Toen kende ik de theorie niet meer, dus ik ging gewoon verder met ontwikkelen terwijl hij zijn pionnen bleef pushen en op die manier klem kwam te zitten. Dat was zijn eerste fout. Ik viel een zwakke pion aan die hij verdedigde met zijn koning in plaats van de koningin. Zijn tweede fout. Ik zag een kans om de koningszijde aan te vallen met een agressieve damezet. Die verdedigde hij niet goed: zijn derde fout. Bij zet 16 dreigde ik mat, die hij maar op 1 goede manier kon tegenhouden. Die zet vond hij niet, zijn vierde fout en dus was zet 17 schaakmat. Zo snel heb ik nog nooit een klassieke partij beëindigd.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1,5-4,5 SMB

Bord 7: Teun (SMB) 1-0 Ruben (TdT)

Een spannende en gelijkopgaande partij werd beslist door een verdedigende blunder. Ik had totaal niet in de gaten dat de koningin naar de back rank kon gaan, wat me vrij snel fataal werd.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 1,5-5,5 SMB

Bord 8: Baraa (TDT) 1-0 Max (SMB)

Ik won vrij eenvoudig.

Totaalscore: SSVN Tussen de Torens 2,5-5,5 SMB

Al met al een nederlaag na een sterke start met twee overwinningen voor Olaf en Baraa. Daaraan zie je maar weer; schaken is toch echt een teamsport. Wel een mogelijkheid voor de teamleider om eens te kijken naar verschuiven om de heren in vorm wat hogerop te schuiven. Op naar de volgende!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste reacties