PCU Chess Cup

Van 3 tot 5 december namen tien van onze leden deel aan de PCU Chess Cup in Antwerpen, een toernooi voor studenten, georganiseerd door het PCU Comité. We begonnen op vrijdag met de openingsceremonie en een open blitz (3+2) toernooi. We eindigden niet in de top drie, maar Luc zorgde ervoor dat de strijd van de Lucs werd beslecht door de andere Luc te verslaan in een geweldige pot. Michiel won aan het eind van de avond zelfs nog een prijs voor iets anders dan schaken, maar voor de vibes doen we net alsof het schaakgerelateerd was.

Op zaterdag begon het hoofdevenement, een tweedaags rapid (25+10) toernooi, waarin we sterk begonnen. Luca Olariu versloeg titelkandidaat Niels Verwer in de eerste ronde en ging goed van start. Bram, Michiel en Omar wonnen ook hun eerste partijen en begonnen sterk. Aan het eind van de dag, na veel goede partijen door sommigen, maar ook veel gechoke door anderen (ik zal niemand noemen, maar ze weten het zelf wel), sloten we de eerste dag als volgt af: Luca stond op de eerste plaats met 4,5 punt, gelijk met Bjarne van de Universiteit Antwerpen, Bram stond derde met 4,0, daarna Michiel en Omar met 3,0, Luc, Luc en Bauke met 2,5, Julian met 1,5 en tot slot Moya en Niels met 1,0. De weg naar de overwinning lag nog open met nog twee wedstrijden te spelen op zondag.

Na een late nacht en wat struggles op zaterdag (we hadden geen elektriciteit in ons hostel), was iedereen natuurlijk extreem fit en hyped voor de laatste twee wedstrijden. In de zesde ronde bewees Bram een uitstekende teamspeler te zijn door gelijk te spelen tegen mede-koploper Bjarne. Luca won zijn partij en nam alleen de leiding. Niels pakte ook zijn tweede punt door dhr. Bye te verslaan; de dag zag er kortom goed uit. De laatste ronde was natuurlijk de spannendste van allemaal: Bauke speelde de eerste en enige Bongcloud van het toernooi en belangrijker nog, Luca moest met een voorsprong van 0,5 punt tegen Bram spelen voor de overwinning. Na een spannende wedstrijd kwam Luca als beste uit de bus en won het toernooi met 6,5 van de 7 punten. De helft van de top zes bestond daarnaast uit ons team, met Bram op de vijfde plaats met 4,5 en Michiel op de zesde plaats met 4,0. We hebben een geweldig weekend in Antwerpen gehad en willen de organisatie nogmaals bedanken voor het geweldige werk! Tot de volgende keer!

Final Ranking: https://pcucommittee.com/wp-content/uploads/2021/12/PCU-Chess-2021-Final-Ranking.pdf

Tags:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste reacties