SSVN Tussen de Torens is dé studentenschaakvereniging van Nijmegen! De vereniging is in 2021 opgericht door een kleine groep studenten: Jon van Broekhoven, Nyasha Huits, Tiemen Hageman en Wouter Doeven.

In september 2021 ging het eerste officiële academiejaar van SSVN Tussen de Torens van start. In het eerste academisch jaar heeft het 1e bestuur (met hulp van de commissies) schaakcursussen, leuke activiteiten en mooie toernooien kunnen organiseren! Een van deze toernooien was het grootste studentenschaaktoernooi van Nederland, The IMC Grand Student Chess Championship! Komende jaren willen we hard werken om schaken zo leuk en gezellig mogelijk te maken voor alle studenten in Nijmegen!

Schaken staat natuurlijk centraal in de vereniging. Om de vereniging zo georganiseerd mogelijk te houden, hebben we hieronder een weekplanning gemaakt.

-Maandag: Elke maandag wordt er door de TrainingsCommissie een les gegeven over een onderdeel van schaken. Deze lessen beginnen om 19:00 en zullen ongeveer anderhalf uur duren. Elke maand zal de focus op een specifiek onderdeel liggen (deze wordt bepaald met behulp van jullie input) en zal de TrainingsCommissie jullie helpen met het verbeteren van jullie schaakskills op dat onderdeel.
-Dinsdag: Wekelijks wordt er via het Radboud Sportcentrum (RSC) een cursus gegeven door onze eigen commissaris intern, Nyasha Huits. Dit is een beginnerscursus om nieuwe enthousiaste studenten kennis te laten maken met schaken! Later dit jaar willen we ook graag interne schaaklessen geven, voorbereid door onze eigen leden.
-Woensdag: Leden kunnen wekelijks schaken van 19:30-22:00 in The Yard, het sportcafé in het RSC. Deze avonden bestaan uit twee groepen, A en B. Groep A begint de avond met 1 competitiewedstrijd, terwijl groep B elk type schaak kan spelen. Na de competitiewedstrijden zullen beide groepen met elkaar mixen. De schaakcommissie organiseert deze avonden en houdt daarbij de interne competitie in de gaten, zoals de standen, het regelen van de wedstrijden en het bijhouden van de totaalscores.
-Donderdag
: Elke derde donderdag van de maand organiseren we een leuke activiteit voor al onze leden. Deze worden georganiseerd door de activiteitencommissie.
-Vrijdag, zaterdag en zondag: In de weekenden zullen de interne toernooien plaatsvinden, zullen we spelen in externe toernooien en spelen we onze externe competitiewedstrijden. Mocht je interesse hebben in het spelen van externe wedstrijden in het studiejaar 2023-2024, neem dan contact met ons op.

Ten slotte zijn we nog op zoek naar commissieleden! Als je interesse hebt om de vereniging te helpen groeien, neem dan contact op met commissarisintern@ssvntussendetorens.nl!