Welkom bij Studentenschaakvereniging Nijmegen Tussen de Torens, dé studentenschaakvereniging van Nijmegen! De vereniging is opgericht in 2021 en sindsdien hebben we een warme en gastvrije gemeenschap van schaakliefhebbers opgebouwd. Of je nu een doorgewinterde schaker bent of net begint, we nodigen je van harte uit om deel uit te maken van onze vereniging en je passie voor schaken met ons te delen.

Competitieavond

Elke woensdagavond om 19:30 verwelkomen we onze leden in The Yard, het sportcafé in het Radboud sportcentrum, voor onze wekelijkse competitieavond. Het academisch jaar is opgedeeld in drie schaakseizoenen, waarbij ode A-groep gedurende elk seizoen competitiewedstrijden speelt en de B-groep casual schaakt. De A-groep een strikte time control van 15 + 10 voor hun wedstrijden, terwijl de B-groep de vrijheid heeft om de schaakvariant en tijdscontrole te kiezen. Na de competitiewedstrijden ontstaat er een gezellige sfeer doordat beide groepen samenkomen in het café. Onze toegewijde schaakcommissie beheert deze avonden, zorgt voor wedstrijdcoördinatie, en houdt nauwlettend de interne competitie bij, inclusief standen en totaalscores.

Trainingsavond

Onze trainingsavonden op de dinsdag beginnen om 19:00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Elke week staat een specifiek schaakonderwerp centraal, bepaald in overleg met onze leden. De Trainingscommissie staat klaar om je te helpen je schaakvaardigheden op dat specifieke onderwerp te verbeteren. De trainingsavonden zijn verdeeld in twee groepen, één groep voor schakers met een ELO rating van hoger van 1200 en een voor de groep onder deze rating. Op deze manier zorgen wij dat iedereen van elk schaakniveau iets kan leren.

Schaaktoernooien

We zijn trots op onze schaaktoernooien! We organiseren drie toernooien per jaar: het introtoernooi, het winter toernooi en het Niels Verwer zomertoernooi. Deze toernooien bieden onze leden kansen om hun schaakvaardigheden in een competitieve omgeving te testen.

Tussen de Torens werkt samen met andere studentenschaakverenigingen om het Nederlands studentenschaakkampioenschap te organiseren. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in Nijmegen of Eindhoven en trekt schakers vanuit het hele land.

Tussen de Torens speelt ook op verschillende externe schaaktoernooien, zowel nationaal als internationaal.

Extern competitieschaken

Tussen de Torens onderhoudt twee competente externe schaakteams, Tussen de Torens 1 en Tussen de Torens 2, die 7 keer per jaar deelnemen aan de KNSB-competitie op zaterdagmiddag.

Om lid te worden, ga naar de pagina “Word lid” en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor eventuele vragen of opmerkingen. Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen bij SSVN Tussen de Torens.

Weekplanning:

Bij SSVN Tussen de Torens hebben we een gevarieerde weekplanning om onze leden te voorzien van een scala aan schaakgerelateerde en sociale activiteiten.

Dinsdag – Trainingsavond

Tijd: 19:30

Locatie: Elinor Ostrom-gebouw (EOS), Heyendaalseweg 141 Nijmegen

Woensdag – Schaakavond

Tijd: 19:30

Locatie: The Yard, Heyendaalseweg 141 Nijmegen

Donderdag – Informele Activiteiten

De informele activiteiten worden aangekondigd in de kalender, groepschat, nieuwsbrief en Spond. Houd die dus goed in de gaten!

Weekenden – Extern schaken, interne en externe toernooien

De toernooien worden aangekondigd in de kalender, de groepschat, nieuwsbrief en Spond. Houd die dus goed in de gaten! Extern schaken wordt binnen de schaakteams gedeeld.