Chaos in de wervelwind

Verslag Tornado 1 -SSVN Tussen de Torens 2:

Op zaterdag 16 december speelde ook SSVN Tussen de Torens 2 haar laatste wedstrijd van het jaar in de externe competitie. Hieronder volgen de verslagen van de spelers.

Bord 1: Mario (TdT) 0-1 Rijk-Pieter (Tornado), 

Op mijn bord speelde ik een scherpe lijn in de Sicilian Alapin. Ik was wellicht een beetje beter, als het niet was voor een lange lijn die mijn tegenstander goed had gecalculeerd. Hierdoor kon ik helaas niet een eerste punt binnenhalen voor het team. 

Totaalscore: Tornado 1-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 2: Thijmen (Tornado) 1-0 Björn (TdT)

Het leek er lang op dat ik goede kansen had om in ieder geval een gelijkspel te forceren. Aan het einde kon mijn tegenstander toch doorbreken en verloor ik snel de partij.

Totaalscore: Tornado 2-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 3: Sjeng (TdT) 0-1 Pieter (Tornado), 

Na te openen met een aanvallende itallian kreeg ik al snel veel druk op de koning van mijn tegenstander. Mijn tegenstander verdedigde zeer sterk waardoor ik geen fatale slag uit kon delen. Na lang nagedacht te hebben om in een aanvallen stukken te offeren durfde ik het niet aan om het te spelen. Achteraf de verkeerde keuze want het had gekund. Na een niet voordelige koninginnenruil kon mijn tegenstander infiltreren met zijn toren waarna ik een paar kleine foutjes maakte waarna mijn tegenstander de partij naar zijn hand om kon zetten. Waarna ik uiteindelijk de partij op heb moeten geven.

Totaalscore: Tornado 3-0 SSVN Tussen de Torens

Bord 4: Stan (Tornado) 0,5-0,5 Ruben (TdT)

Op bord 4 speelde ik een partij tegen een tegenstander die op papier wel echt een maatje te groot is. Echter spelen we gelukkig op houten borden, en kon ik er een fijn halfje uit slepen. Een goed begin van onze punten zoektocht deze ronde.

Totaalscore: Tornado 3,5-0,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 5: Olaf (TdT) 1-0 Ron (Tornado), 

De opening ging gelijk op en het was meteen duidelijk dat het een lange, gebalanceerde partij zou worden. We stonden allebei sterk in het centrum en het werd een spannend gevecht om het midden en de koningszijde van het bord. Ik wist op een gegeven moment een centrumpion te winnen, dus ik wist dat ik voor stond. Toch was het lastig om dat voordeel vast te houden, want mijn tegenstander had zeker kansen. Die benutte hij echter niet en een aantal zetten later won ik nog een pion, door te dreigen met mijn paard en toren op de achtste rij, maar verder verdedigde hij goed. Op een gegeven moment hadden we allebei alleen nog een paard en een paar pionnen over. Zijn paard was echter ontzettend irritant en ik was bang dat hij mijn pionnen zou opsnoepen en een van zijn pionnen zou promoveren. Maar… aanval is de beste verdediging. Ik begon met mijn koning, paard en pion naar voren te lopen en dwong mijn tegenstander daarmee in de verdediging. Dat werd echter onhoudbaar en hij gaf op.

Totaalscore: Tornado 3,5-1,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 6: Freek (Tornado) 1-0 Joshua (TdT)

Helaas kon ik op bord 6 niet voorkomen dat Tornado de wedstrijd al won met nog twee borden te gaan.

Totaalscore: Tornado 4,5-1,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 7: Tijmen (TdT) 1-0 Marinus (Tornado), 

Ik zal mijn samenvatting kort houden (net zoals mijn wedstrijd). Mijn tegenstander gebruikte zijn tijd niets, dus het was een blitz potje. Na 10 zetten maakte hij een blunder waardoor ik een stuk voorstond in een compleet winnende positie. Daarna was het alleen nog een kwestie van geen fouten maken. Aan het einde van de wedstrijd hadden mijn tegenstander en ik meer tijd op de klok dan we begonnen, maar de winst was voor mij.

Totaalscore: Tornado 4,5-2,5 SSVN Tussen de Torens

Bord 8: Stijn (Tornado) 1-0 Luuk (TdT)

In mijn tweede partij van dit seizoen begon ik weer met de zwarte stukken. Mijn tegenstander begon met een verrassende opening. Namelijk 1b4. Gelukkig voor mij is dit een opening die ik vaak ook zelf uitprobeer. Al heel snel in het begin kreeg ik de mogelijkheid om een pion te winnen en de koning vast te zetten in het midden. Ik kreeg hierbij een heel veelbelovende positie. Door stukken af te ruilen en mijn torens gericht op de koning te houden zet ik het spel langzaam naar mijn hand toe. Uiteindelijk maakte mijn tegenstander een fatale blunder waarmee ik zijn toren kon winnen. Hierna was de pot best snel tot zijn conclusie gekomen.

Totaalscore: Tornado 4,5-3,5 SSVN Tussen de Torens

Helaas is de laatste wedstrijd van ons team verloren gegaan. Toch zien we ook veel lichtpuntjes: zo sluit Olaf het jaar ongeslagen en hebben we nog 2 ronden te gaan om te laten zien wat we kunnen! Op 2 februari tegen OSV 3 beginnen we aan onze revanche! 

Tot slot wensen wij iedereen een ontzettend fijne kerst en een gelukkige jaarwisseling! Tot een geweldig 2024!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste reacties